1 år – HURRA!!

1 år – HURRA!!

D. 25. juni 2016 købte jeg en kjole og en cardigan i Salling, og uden egentlig at have planlagt det, så blev det de sidste stykker tøj, jeg har købt i et helt år!

Gennem maj måned 2016 gik jeg en del på loppemarkedet på Louise Plads og besøgte Lopper på Havnen, og da det gik op for mig, hvor tilgængeligt brugtmarkedet for tøj egentlig er, så sprang jeg ud i det, og kan nu, d. 25. juni 2017, fejre, at der er gået et helt år uden jeg har købt en eneste NY kjole, et par bukser eller en bluse i en butik eller på nettet.

Og det er med særlig tryk på NY, at jeg skriver min seneste sætning. For jeg har i særdeleshed købt tøj. Tøj som jeg selv føler er nyt, men som måske er blevet brugt et par gange, eller ganske enkelt var et fejlkøb, som jeg har overtaget for billige penge.

Jeg har aldrig nogensinde kunne købe så meget tøj, og samtidig bruge så få penge på det, som nu, og det er en kæmpe fornøjelse.

Men det har naturligvis ikke været helt uden udfordringer!

Da loppemarkedssæsonen var ved at gå på hæld sammen med sommeren sidste år, måtte jeg skifte strategi. Markedet for brugt tøj var pludselig ikke så tilgængeligt for mig længere. Jeg startede ud med at købe lidt af to-tre veninder, som har cirka samme størrelse som mig, og i februar 2017 får jeg endelig taget hul på dét, der gør, at jeg også i dag vurderer, at mit projekt er bæredygtigt fremover for mig.

Jeg begynder at bruge Tradono. Jeg kendte Tradono og brugte det på linje med Reshopper til børnetøj og -udstyr, men det var bare så grænseoverskridende for mig at købe brugt tøj ad den vej.

 Jeg skulle jo ud til en fremmed og overtage deres brugte garderobe – jeg følte, at det var lidt ydmygende og angstprovokerende.

Men efter de første par gange, hvor jeg gjorde nogle rigtig gode køb til nærmest ingen penge, løftede det mit humør ved tanken om, at det tøj, jeg køber får nyt liv i stedet for at ligge og samle støv, og samtidig er jeg ikke med til at bidrage til efterspørgslen i tøjindustrien.

I starten var det egentlig meningen, at jeg kun skulle købe brugt tøj, men efterhånden har jeg også fået købt sko og tasker og et fint fint Skagen-ur, som jeg er blevet rigtig glad for. Jeg har hele tiden sagt til mig selv, at det er i orden at købe nye strømpebukser og basics, såsom toppe eller lignende, der skal indenunder nogle kjoler og trøjer for at det kan bæres anstændigt.

Jeg har gjort mange, mange gode køb: en læderjakke til 450 kr. (nypris 2500), Nike sneakers til 250 kr. (nypris 650 kr.) tøj, både brugt og ubrugt (med prismærke) til alt mellem 10 kr og 150 kr.

Indrømmet! Jeg bliver glad af at købe tøj (ligesom rigtig mange andre piger). Og med denne her måde at gøre det på, sparer jeg penge OG gør klimaet og miljøet en kæmpe tjeneste.

Jeg kan på det varmeste anbefale andre at gøre det samme, og jeg giver gerne et godt råd med på vejen, så spørg bare løs!

// Lisbeth

 

Kommentarer


Lisbeth Lauritsen
Lisbeth Lauritsen

Her på bloggen skriver jeg om de ting, der er vigtige for mig som byrådsmedlem i Aalborg. Jeg prøver at tilføre byrådsarbejdet personlighed – og håber på genvalg, når der er kommunalvalg den 21. november 2017.