Folketingskandidat?

Folketingskandidat?

 

For nylig blev en folketingskreds ledig for Socialdemokratiet i Nordjylland – Aalborg Vest-kredsen. Siden er jeg blevet spurgt mange mange gange: Er det ikke noget for dig? Kunne du ikke være god til det? Har du ikke lyst til at prøve kræfter med det?

At være folketingskandidat kræver ekstraordinær energi og fokus, og særligt i Aalborg er det en svær opgave at blive valgt. Jeg husker ikke, at de tre kredse i Aalborg har givet valg på samme tid. Kampen om stemmerne er hård, og især i en lille kreds som Aalborg Vest. Jeg har den dybeste respekt for vores folketingsmedlemmer. De er dygtigt, og de arbejder sindssygt hårdt, og det må være en helt særlig livsstil at skulle arbejde 400 km. væk fra deres hjem i Nordjylland.

Jeg har den dybeste respekt for vores folketingsmedlemmer. De er dygtige, og de arbejder sindssygt hårdt

Jeg har gjort op med mig selv, at det helt særlige og meget ærefulde tillidshverv at være folketingskandidat, ikke er noget for mig. Det har jeg gjort af to årsager: For det første er der min familie. Jeg har to skønne drenge på et og fire år, som i forvejen synes, at deres mor godt kunne være lidt mere hjemme, og så har jeg en mand, (som i øvrigt er mega sej til at holde sammen på vores hjem) som jeg ikke vil lade stå alene med opgaven at drive familie fire dage om ugen, hvis det skulle ske, at jeg skulle blive valgt til folketinget. For det andet, så vil et ja tak til et liv som folketingspolitiker (og måske også som folketingskandidat) betyde et farvel til kommunalpolitik, som jeg holder virkelig meget af.

Kommunalpolitik er noget af det smukkeste, vi har i vores demokrati!

Kommunalpolitik er noget af det smukkeste, vi har i vores demokrati, og det er jeg slet ikke færdig med. I kommunalpolitik får vi en rigtig god veksling mellem virkelighed og politik, fordi størstedelen af byrådsmedlemmerne har et helt almindeligt arbejde ved siden af det politiske arbejde. Det betyder, at ingen kan beskylde os for at være langt væk fra virkeligheden, og da vi alle sammen bor i den kommune, som vi træffer beslutninger for, så kan vi selv, eller vores familier og venner, mærke konsekvenserne af vores valg i det samme, beslutningen bliver til virkelighed.
Så herfra bliver det i denne omgang et tak, men nej tak til et folketingskandidatur. Og så fortsætter kampen ellers for at blive genvalgt til byrådet d. 21. November 2017!

Kommentarer


Lisbeth Lauritsen
Lisbeth Lauritsen

Her på bloggen skriver jeg om de ting, der er vigtige for mig som byrådsmedlem i Aalborg. Jeg prøver at tilføre byrådsarbejdet personlighed – og håber på genvalg, når der er kommunalvalg den 21. november 2017.