Har du højdeskræk?

Har du højdeskræk?

I de her dage er der en livlig debat om det 107 meter høje byggeri, som nogle erhvervsfolk gerne vil bygge på den østlige del af havnefronten. Her får du mit synspunkt.

For mig handler det egentlig ikke så meget om højden på husene, der skal ligge på havnefronten eller andre steder i byen. Selvfølgelig skal nye bygninger passe sammen i stilen med det øvrige byggeri, og ikke ligefrem skæmme øjet, men jeg er ikke bange for at bygge højt. Okay, måske er 107 meter lige i overkanten, men sådan rent principielt, så skræmmer det mig ikke at bygge højt.

Egentlig er der noget andet, som er meget vigtigere for mig:

Det vigtigste for mig er, at vi bygger blandede boliger, så den enlige forælder bor side om side med dem, der tjener kassen!

For årtier siden lavede vi store fejl indenfor byplanlægning og lod investorer bygge boliger i store områder, hvor der udelukkende kom til at bo de samme typer af mennesker; billige boliger, der er egnet til enlige, eller socialt udsatte, dyre boliger, som kun de rige har råd til at bo i, og parcelhuskvarterer, der huser familier så langt øjet rækker.

Byplanlægningen har stor betydning for vores samfundsudvikling, fordi beboersammensætning i Aalborgs bydele betyder noget for mangfoldigheden og forståelsen for hinanden. Beboersammensætningen smitter også af på lokalsamfundet. I børnehavnerne og skolen mødes børn fra både fattige og velstillede hjem, og det skaber grobund for venskaber på tværs af sociale skel, og det giver en større forståelse for og respekt for hinandens måder at leve på.

Vores boligkvarterer skal bestå af både billige studieboliger, almene lejeboliger til f.eks. familier og dyre ejerlejligheder til de allerrigeste Aalborgensere!

Hvis jeg bliver valgt til byrådet igen d. 21. november, vil jeg prioritere mennesker frem for høje bygninger. Jeg vil ikke af princip være imod højhuse på havnefronten, men tænke på de mennesker, der skal bo der og allerede bor i området.

På den måde får vi det bedste Aalborg, jeg kan ønske mig.

Kilde: Nordjyske.dk

Kommentarer


Lisbeth Lauritsen
Lisbeth Lauritsen

Her på bloggen skriver jeg om de ting, der er vigtige for mig som byrådsmedlem i Aalborg. Jeg prøver at tilføre byrådsarbejdet personlighed – og håber på genvalg, når der er kommunalvalg den 21. november 2017.