Om at være på barsel og have absolut flertal

Om at være på barsel og have absolut flertal

D. 6/7-18 blev vi forældre igen på meget uventet vis – jo jo, jeg vidste jo godt, at jeg var gravid og at vi skulle have en lille pige i slutningen af august, men at den lille pige kun vejede 1374 g. og kom til verden et par måneder før tid, var lidt af et chok for vores lille familie på nu fem. Men tiden går og vores lille pige er nu fire måneder gammel, vejer lidt over fem kg. og ser ud til at klare sig fint på trods af en lidt voldsom start på livet. Og efterhånden er chokket også ved at forlade min krop, selvom der stadig er gode og dårlige dage – jeg tror de fleste til et for tidligt født barn kan skrive under på, at det ikke er en dans på roser at komme sig over sådan en omgang. Men altså. Jeg skal affinde mig med at være på barsel indtil 1. april, hvor jeg vender tilbage til politik og forhåbentlig til et nyt arbejde, hvor jeg kan bruge alt det, jeg har lært på universitet de sidste par år.

Det dér med at affinde sig med at være på barsel bliver jeg bedre og bedre til. Det er svært de første måneder at vænne sig til at være ude af politik for en tid og ikke mindst at være udenfor indflydelse samtidig. Gennem hele Aalborg Kommunes budgetlægning i år, har jeg ikke åbnet en avis og jeg har scrollet væk fra alle posts på facebook omkring kommunalpolitik, fordi det mindede mig om et sted, jeg gerne ville være, men på ingen måde havde mulighed for. Inden jeg vender tilbage har jeg altså lige en opgave med at sætte mig ind i , hvad mine byrådskollegaer (på nær Enhedslisten) har vedtaget at arbejde ud fra de kommende år.

For nyligt er jeg begyndt at læse avisen igen og er så småt begyndt at sætte mig ind i, hvad der foregår på de politiske linjer. Men samtidig fortæller jeg også mig selv, at jeg ikke skal lade mig optage for meget af de politiske sager og i stedet for søge at lade det ligge. Som så mange siger: “nyd din barsel!” – det har jeg aldrig været god til, men denne gang ser det måske ud til at lykkes bare en lille smule 😀

Og så til det sidste emne, jeg har teaset lidt for i overskriften: at have absolut flertal. Ved valget fik Socialdemokratiet i Aalborg 17 ud af 31 mandater i byrådet og det betyder i princippet, at vi som parti kunne være fuldstændig ligeglade med, hvad alle de andre partier i byrådet mener, og bare stemme vores egen politik igennem. Den strategi har vi dog ikke valgt. Derimod har vi valgt at invitere de andre partier indenfor i alle sager og lade dem få indflydelse på politikken og den vej, som kommunen skal bevæge sig i. Også ved konstitueringen har flere af de andre partier fået poster, som de på papiret ikke kunne få fat i, men filosofien er, at kommunen er bedst tjent med et godt samarbejdsklima i byrådet og derfor har vi også delt ud af diverse poster og dermed også delt ud af indflydelsen, og givet grobund for et godt samarbejde på tværs af partier i byrådet.

Det er fedt at få et godt valg (virkelig!), men der er også en bagside af medaljen. Fra min nuværende udenforstående position helt væk fra politik, kan jeg se hvor “nemt” det er for de øvrige partier i byrådet, at få det til at se ud som om, at dem med flertallet (og dermed med det primære ansvar for økonomien) ikke er rigtig kloge. Dét politiske spil er noget, man skal have i baghovedet, når man følger med i lokalpolitik og særligt, når man optages af sager, der gør ondt. Uanset hvad der sker politisk, er Socialdemokratiet nødt til at tage ansvaret og træffe en beslutning – og det er altså ikke altid, at økonomien tillader at gøre det, som vi ønsker allermest politisk, desværre (jeg ønsker mig et pengetræ til jul). Jeg ville nogle gange ønske, at vi kun og udelukkende arbejdede på at finde de gode løsninger alle sammen frem for at parti-bekæmpe hinanden og kæmpe om, hvem der kan være mest uenig og komme i medierne først. Men det ønske går nok desværre ikke lige i opfyldelse i overmorgen 😉

Jeg glæder mig virkelig til at vende tilbage til politik og til en almindelig hverdag. Indtil 1. april vil jeg arbejde hårdt på at samle energi til at komme tilbage, og så prøve alt hvad jeg kan på at gøre, hvad jeg har lyst til, drikke en ekstra kop kaffe og være sammen med mine søde drenge og deres lille lillesøster (og måske også deres far 😉 )

Kommentarer


Lisbeth Lauritsen
Lisbeth Lauritsen

Her på bloggen skriver jeg om de ting, der er vigtige for mig som byrådsmedlem i Aalborg. Jeg prøver at tilføre byrådsarbejdet personlighed – og håber på genvalg, når der er kommunalvalg den 21. november 2017.