Flere voksne til vores små mennesker

Ingen kan længere stille spørgsmål til, om vis kal have minimumsnormering i daginstitutionerne - det skal vi selvfølgelig, og det bliver faktisk også rullet ud i Aalborg Kommune over de næste år. Men vi diskuterer endnu ikke, hvad vi gør med vores DUS-ordninger, hvor normeringen er 1:22.

Flere af mine byrådskollegaer har svært ved at tro mig, når jeg siger, at børnene i indskolingen også tisser i bukserne, fordi de små f.eks. ikke kan finde en voksen. Nogle gange skal de også bare mindes om at gå ind og tisse, når de er længst væk fra toilettet ude på legepladsen. Sådan er det altså bare . Vores mindste børn i skolen er altså ret små, og det må vi ikke glemme. Derfor er jeg også virkelig glad for, at vi har sat 3 mio. kr. af til flere voksne i DUS’en, da vi landede budgetaftalen for 2022.

Men! 3 mio. kr. rækker ikke så langt, men det er bedre end ingenting, og jeg håber, at det kan blive startskuddet til, at vi også begynder at tale om normeringerne i vores DUS-ordninger, præcis som vi gør det med vores daginstitutioner.

Vi SKAL have flere voksne til vores små mennesker,

Lisbeth Lauritsen - Med Aalborg i hjertet