Grøn by
- med blandede boliger

Vores by er for alle. Direktøren kunne bo ved siden af rengøringsassistenten og de skal ligeledes kunne puste ud fra en travl hverdag i de samme grønne åndehuller. Derfor skal vi fortsat bygge almene boliger ved siden af de dyre ejerlejligheder, og derudover skal vores parker, pladser og små torve indrettes så alle føler sig velkomne. 

Flere grønne åndehuller

For os der bor i byen er de grønne åndehuller fantastiske. Jeg mener, at vi skal turde at forlange, at alle borgere har adgang til et grønt område indenfor 200 meter fra deres bolig i det centrale Aalborg og Nørresundby. Et åndehul behøver ikke være på størrelse med Fjordmarken eller Østre Anlæg - mindre kan gøre det, og derfor bør vi prioritere små grønne åndehuller i vores byplanlægning og turde stille krav til de store bygherrer om grønne byrum til de mange kommende Aalborg beboere.


Børnefamiliernes by

I mange år har vi indrettet vores by som studie- og ungdomsby - og med god grund. Men nu er det tid til at skabe plads til børnene også. Indenfor de sidste par år har vi fået flere nye offentlige legepladser nær centrum, og det spor skal vi fortsætte ad både i midtbyen, men også centrale steder i vores oplandsbyer.

Vi skal sørge for, at børnefamilierne har alt, hvad de har brug for i deres nærområde, og derfor skal vi være bedre til at bygge vuggestuer, børnehaver og legepladser, hvor vi planlægger nye bydele. Derudover skal vi sikre familievenlige boliger alle steder i kommunen. Ikke to børnefamilier er ens, og derfor skal vi både satse på f.eks. familievenlige lejligheder og nybyggergrunde udenfor den store by.  

 

Færre biler - bedre klima

Trafikken i Aalborg og omegn er et evigt diskussionemne med mange myter og teorier. Men faktum er, at der kommer flere og flere biler, og vores indfaldsveje og den centrale by lider under et enormt pres i myldretiden. Jeg vil arbejde for, at vi får etableret pendlerparkeringspladser tre-fire steder i næheden af de store indfaldsveje, så man kan stille sin bil og tage bussen eller cyklen resten af vejen til jobbet i midtbyen. Jeg mener, at parkeringen skal være gratis på pendlerpladserne, så man selv kan vælge, om man vil tage en gratis cykeltur eller en tur med den kollektive trafik.

 

Blandede, billige boliger

Det er en kerne-socialdelokratisk sag at sikre billige boliger overalt i byen - og jeg er fuldstændig enig. I Aalborg skal det være muligt for alle at bo præcis hvor de vil, hvad enten det er på havnefronten eller i Klarup. Derfor er det vigtigt, at vi sørger for at bygge almene boliger blandt de dyre ejerlejligheder, og at vi også tænker på lavt lønnede familier eller enlige forældre i vores oplandsbyer. At de højst lønnede bor side om side med de lavtlønnede betyder alverden for forståelsen af hinandens levevilkår og kultur, og det skaber et helt særligt fællesskab i samfundet.  

Lisbeth Lauritsen - Med Aalborg i hjertet