Op i gear på ladeinfrastrukturen

Mandag d. 15. februar 2021 havde jeg dette indlæg i Nordjyske.
Du kan læse det her:

Fredag 12.2. kom elbil-kommissionen med deres bud på, hvad der skal til for at få flere ladestandere i hele Danmark og der er mange gode takter. Jeg mener, at vi skal op i gear og i en fart få gang i planlægningen af etableringen af flere ladestandere i Aalborg Kommune. Der er behov for at tage initiativer på flere fronter og jeg er glad for, at kommissionen lægger op til, at kommunerne skal spille en central rolle.

For det første mener jeg, at vi skal stille krav til etablering af el-ladestandere ved nybyggerier. Vi vedtager hele tiden nye lokalplaner og hvis vi skal sikre ladeinfrastruktur for mennesker, der bor i lejlighed, så er én af veje at gå at forlange, at der skal etableres en mulighed for at lade sin el-bil.

For det andet er vi nødt til at tage hånd om alle dem, der bor i ældre etagebyggerier i byen, som ikke har adgang til parkering. Vi skal sørge for, at man kan lade sin bil i det offentlige rum i midtbyen. Kommunen skal ikke drive el-ladestandere, men sørge for at private aktører kan dække behovet. Ligeledes bør vi gå i dialog med kommunens boligorganisationer og opfordre dem til at etablere ladestandere for deres beboere.

For det tredje skal vi dels stille krav til nye erhvervsbyggerier om at etablere ladestandere til deres medarbejdere, og dels skal vi opfordre nuværende større virksomheder til at etablere ladestandere. Det har stor betydning for rigtig mange at kunne lade bilen mens man er på arbejde, især hvis der er tale om pendlere med adskillige kilometer til arbejde.

For det fjerde og sidste, mener jeg, at vi skal tage initiativ til, at der etableres ladestandere ved relevante indfaldsveje til Aalborg og Nørresundby, så man kan lade sin el-bil på vej til og fra byen, eller gøre et stop, hvis man er på gennemkørsel. Jeg er overbevist om, at der er mange bilejere, der kommer til at investere i en el-bil næste gang øsen skal skiftes ud, og det skal ikke være mangel på ladeinfrastruktur, der afholder dem fra at være med til at gøre Danmark grønnere.


Du kan også læse mere her i en artikel fra DR.

Lisbeth Lauritsen - Med Aalborg i hjertet